menu

GOLF NA MAURICIU 

Golf na Mauriciu je nezapomenutelným zážitkem pro každého golfistu. Pro většinu návštěvníků je Mauricius spojen s nejcennější známkou světa, tzv. Modrým Mauritiem a s vyhynulým ptákem Dodo, kouzlem exotiky, s pobřežím obklopeným korálovým útesem, s úchvatnými plážemi a vyjímečnou pohostinností. K tomu všemu ale tento tropický ráj nabízí 7 špičkových 18-ti jamkových golfových hřišť citlivě zasazených do nádherného prostředí. Malý ostrov, Evropě tak vzdálený, ale jedinečný a zajímavý, jedno z nejkrásnějších míst světa a k tomu ten skvělý golf....Pro golfovou dovolenou je Mauritius rozhodně dobrým tipem!

 

Přeprava bagů ZDARMA

Letecká společnost Air Mauricius nabízí přepravu golfového bagu do 15 kg ZDARMA a letecká společnost nabízí přepravu golfového bagu také ZDARMA, pokud se vejdete s kufrem i bagem do celkové hmotnosti 30 kg.


The Legend Golf Course

Krásné golfové hřiště táhnoucí se podél malebného pobřeží, první svého druhu na Mauritiu. Vynikající a skvěle udržovaný terén, kde úspěch zaručí jen přesná hra. Hřiště je výzvou i pro profesionální hráče. The Legend bylo vytvořeno Jihoafričanem Hughem Biaocchim na místě bývalé jelení obory na východě ostrova. Otevřeno bylo v roce 1994. Na hřišti s perfektním povrchem se nachází 32 bunkrů, každou jamku doprovází vodní překážky a fairwaye vedou mezi vzrostlými stromy. Jamka č.17 nabízí nádherný výhled na mořskou zátoku. Každoročně v prosinci se zde koná turnaj PGA SENIORŮ Mauritius Open.

Na tomto hřišti mohou neomezeně hrát pouze klienti hotelů Belle Mare Plage Resort a Le Prince Maurice.

 Mauricius golf The Legend

 



The Links Golf Course

Hřiště se rozkládá v přirozeně zvlněném terénu se skálami sopečného původu. Nabízí nádherné výhledy na zeleň ostrova a obzvláště zajímavou druhou devítku, která je též nazývána „vodní“.Osmnáctijamkové hřiště, které je součástí stejného letoviska jako hřiště The Legend, bylo otevřeno v roce 2002. Zvlněný terén a zeleň trávníků vytváří nádherný kontrast se sopečným okolím. Zajímavé hřiště s krásnými, širokými fairwayemi jež vyžadují přesnost a s kvalitními greeny. Na druhé devítce do hry výrazně zasahuje voda, zvláště pak u jamek 11 až 14, kde se hraje okolo jezera. Vše zakončuje jamka č.18, s druhým odpalem přes vodu.

Mauricius golf The Links


Le Touessrok

Jedno z nejkrásnějších hřišť ostrova je řazeno také mezi nejlepší hřiště světa. Technicky náročné, těžké, ale velmi pěkné a téměř dokonalé. Hřiště nacházející se na maličkém ostrově Ile aux Cerfs bylo navrženo Bernardem Langerem a je situováno na nádherném místě s výhledem na oceán a lagunu. Dokonalé hřiště s luxusním zázemím je technicky náročné, ale velmi příjemné. Od samotného začátku Vás bude zkoušet. Hned první jamka začíná hlubokou a dlouhou roklí. Řada jamek se odpaluje přes vodu uměle vytvořených jezírek, kterých je zde celkem devět. Fairwaye mezi stromy, velké bunkery s bílým pískem, slunečné podnebí a všudypřítomná modř oceánu. Krásné hřiště dlouhé 6 480 metrů Vám nabídne neopakovatelné scenérie ostrova Mauritius.

Mauricius golf Le Touessrok

 


Anahita Golf Course

Kvalitní a luxusní hřiště nacházející se v nádherném prostředí s dokonalým zázemím, kde hra bude skvělým zážitkem pro hráče všech úrovní.Novinkou ostrova je mistrovské osmnáctijamkové hřiště, které je dílem světoznámého profesionálního hráče Erniho Else. Kvalitní hřiště s širokými fairwayemi, rychlými greeny, promyšlenými překážkami či několika jamkami umístěnými podél oceánu, které hráčům připomenou krásy ostrova. Délka hřiště je 6 741, každá jamka má 5 různých odpališť, což umožňuje upravit si náročnost hřiště podle vlastních dovedností. Hráčům, kteří si chtějí zlepšit kvalitu hry je k dispozici golfová akademie pod odborným vedením.

Mauricius golf Anahita


Golf du Chateau

Golfový areál poskytující vynikající podmínky hráčům všech úrovní byl navržen se smyslem pro detail a nabízí promyšlený design, který jistě oceníte.Golf du Château je technicky dostatečně náročné hřiště pro profesionální hráče, ale zároveň je hratelné i pro rekreační golfisty. Je zde zajištěna správná rovnováha délky jamek a šířky fairwayí, k dispozici je pět různých odpališť a strategickou hru vyžaduje i množství důmyslně umístěných překážek. Hřiště nabízí možnost kvalitní hry a je určitě výzvou pro každého golfistu.
Hřiště je vyhrazeno pro ubytované hosty partnerských hotelů a cena fee je zahrnuta v ceně ubytování.

Mauricius golf Chateau 


Le Paradis Golf Club

Krásný resort s ideální polohou na jihozápadním pobřeží ostrova. Spatříte scenérie, které se Vám jinde nenaskytnou. Originální a rozmanité hřiště, kde každá jamka vyžaduje sílu, prozíravost a bezchybnou přesnost. Hřiště dlouhé 5 899 metrů je umístěno na izolovaném poloostrově mezi majestátnou horu Le Morne a oceán do původní krajiny. Prochází téměř celým poloostrovem a nabízí úchvatné scenérie. Hraje se přes oceán, podél pláže, ve stínu hory Le Morne, v bujné vegetaci, jamka č. 16 pak končí přímo na mysu. Hřišti se dostalo vysokého mezinárodního uznání a to i přesto, že nebylo navrženo žádným světovým designérem, ale bylo vytvořeno samotnou přírodou. Je kombinací obtížností vhodných jak pro profesionály, tak pro rekreační golfisty. Hřiště, které si zamilujete a budete se chtít vrátit.

Mauricius golf Paradise

 


Tamarina Golf

Golfové areál ležící na západním pobřeží ostrova Mauritius je náročným hřištěm, které vyžaduje veškeré vaše golfové umění. Nádherné scenérie s atmosférou africké savany, vše dokonale sladěné vytváří hřiště vysoké kvality. Osmnáctijamkové hřiště je dokonale sladěným dílem. Bylo zde využito všech přírodních možností terénu, jeho převýšení, rokle i potůčky, nádherné výhledy na horu Rempart i stejnojmenné řeky, která hráče potrápí. Krásu podtrhuje atmosféra africké savany. Tvůrce hřiště Rodney Wright navrhl design, který vyzkouší veškeré Vaše golfové umění. Musíte přepálit hluboké rokle, abyste se dostali na fairway, musíte se naučit hrát draw a fade, abyste se bez problému dostali na velké greeny. Množství různorodých bunkerů, krásné stromy, které však také znepříjemňují hru, to vše Vám poskytne úchvatné hřiště na překrásném místě ostrova Mauritius.

Mauricius golf Tamarina

 


Le Mauritius Gymkhana Club

Nejstarší klub ostrova je díky své bohaté historii nezapomenutelným zážitkem pro každého golfistu a potěší ty, kdo nemají rádi vodní překážky. Gymkhana Golf Club nemá ani jednu, zato nabízí skvělou kombinaci rizik v podobě stromů a velkých bunkerů.Gymkhána Klub je nejstarší golfové hřiště na Mauriciu, nejstarší klub na jižní polokouli a čtvrtý nejstarší na světě. Původně byl založen jako 9-ti jamkové hřiště v roce 1868 Angličany a na 18 jamek rozšířen v roce 1950. Nachází se v centrální části ostrova u města Vacoas. Jedná se o velmi úzké hřiště s množstvím stromů a zeleně, 54 bunkery a malebnou přírodou. Nepříliš náročné hřiště, kde hráči nenarazí na vodní překážky, ale ověří si přesnost.